Breaking News

latest

PSD, PER și Pro România au votat împotriva celor două magazine Lidl din Bacău!

  Proiectele pentru amplasamentele din zona Milcov (lângă Subex) și de pe strada Ștefan cel Mare, a celor două Magazine LIDL, au fost respin...

 

Proiectele pentru amplasamentele din zona Milcov (lângă Subex) și de pe strada Ștefan cel Mare, a celor două Magazine LIDL, au fost respinse. Deși cele două puz-uri au avut toate avizele de legalitate din partea comisiilor de specialitate, consilierii locali din opoziție au considerat că nu este cazul să fie aprobate. Din 23 de consilieri prezenți, au votat 23 de consilieri, 11 voturi pentru, 12 voturi împotrivă. Pentru a putea trece cele două proiecte (proiectul 8 și 9 de pe ordinea de zi) era nevoie de majoritate absolută, adică de 12 voturi pentru. Deși votul a fost secret, s-a pus în discuție de către consilierii PNL Bacău să se explice de ce la proiectele de urbanism, votul este secret în Bacău, și în alte Municipii este la vedere. Între timp, în alte orașe, PUZ-uri asemănătoare sunt aprobate (vezi Deva-Timișoara-Zalău)
Viceprimarul Liviu Miroșeanu a cerut chiar asumare publică cu privire la votarea sau respingerea puz-urilor. Din păcate, practica asta cu respingerea puz-urilor în Bacău a fost perpetuată de pe vremea fostului Primar (Cosmin Neculă), psd respingând pe bandă toate puz-urile. Dacă cele două PUZ-uri treceau, erau create peste 60 de locuri de muncă!

Importanță pe care PUZ o are în dezvoltarea unei zone este susținută și justificată, pe de o parte, de elementele pe care le include – obiective, reglementări (permisiunile și restricțiile) specificecare trebuie să se aplice legat de modul de ocupare și utilizare al terenurilor și de conformare a construcțiilor din zona care se studiază.

Niciun comentariu