Breaking News

latest

Fenomenul Măgura. Locul în care mașina merge singură la deal!

  Foto ilustrativă Un fenomen bizar are loc într-un loc din România ce a devenit faimos după ce mai multe filmulețe au ajuns pe internet sau...

 

Foto ilustrativă


Un fenomen bizar are loc într-un loc din România ce a devenit faimos după ce mai multe filmulețe au ajuns pe internet sau după ce oamenii au povestit ce li s-a întâmplat. Specialiștii au explicat ce se întâmplă, de fapt, în locul unde mașina merge singură la deal. De asemenea, oamenii au explicat că situații bizare sunt și în Badabag, Tulcea, Obârșia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău.
 

Bacauanii stiu ca in comuna Magura exista un loc misterios, unde se petrece un bizar fenomen natural: masinile lasate in panta cu motorul oprit urca dealul in loc sa-l coboare, asa cum o cere legea gravitatiei. Cu putin dupa iesirea din comuna, intre doua curbe strinse, e o portiune de 70 de metri de sosea relativ liniara si a carei panta pare coboritoare celor care merg in sensul Bacau - Onesti.


In mod similar, cei care vin dinspre Onesti au senzatia ca merg "la deal". Cel care opreste si elibereaza frina pe aceasta portiune vede cum, dupa citeva secunde, masina porneste usor spre Bacau, ca si cum ar urca panta.
Un verdict care pune definitiv punct legendei in care au crezut atitia oameni: "Panta este urcatoare pe directia Bacau - Onesti, avind o inclinare de 1,7 la suta". Asta inseamna ca masinile respecta fara abatere legile gravitatiei si nu e vorba nici de anomalii magnetice, nici de mina divina. 

Singurul element care poate explica intrucitva nasterea "Fenomenului Magura" este geografia locului. Dealurile din jurul soselei, prin configuratia lor, dau ochiului senzatia ca panta este inversa decit cea constatata cu mijloace stiintifice.

Niciun comentariu