Breaking News

latest

(VIDEO): Hora unirii la Parohia Ortodoxă Sf. Gheorghe Orbic, Buhuşi, jud. Bacău!

  Parohia Orbic, a organizat DUMINICĂ, 23 ianuarie 2022, evenimentul intitulat ”Unirea ne este nouă dragă!”, prilejuit de împlinirea a 163 d...

 


Parohia Orbic, a organizat DUMINICĂ, 23 ianuarie 2022, evenimentul intitulat ”Unirea ne este nouă dragă!”, prilejuit de împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.


În deschiderea zilei, s-a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia, conform recomandărilor Patriarhiei Române și cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au fost pomeniți toți cei care au contribuit la Unirea Principatelor Române din anul 1859 și s-au înălțat rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru că această Unire a constituit fundamentul statului român modern, România. 

La ora 10:00 a fost săvârșită slujba parastasului pentru făuritorii Unirii Principatelor din 24 ianuarie 1859. D-na prof. Ana Huzum a susținut o alocuțiune despre semnificația Unirii. Toți cei de față au intonat:,, Apel la Unitate al IPS Arhiepiscop Ioachim al Romanului și Bacăului, de Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestarea s-a încheiat cu Hora Unirii în jurul bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ca gest simbolic peste timp, arătând în felul acesta solidaritate cu martorii unirii în împlinirea idealului de deșteptare națională și cristalizare a ideii de naționalitate.

Niciun comentariu