Breaking News

latest

S-a creat în Bacău un grup operativ de lucru pentru minorii neînsoțiți proveniți din Ucraina

Copiii ucraineni care ajung în țara noastră fără părinți vor urma o procedură clară de înregistrare în România. La nivelul fiecărui județ și...Copiii ucraineni care ajung în țara noastră fără părinți vor urma o procedură clară de înregistrare în România. La nivelul fiecărui județ și al fiecărui sector al Municipiului București funcționează câte un grup operativ care se va ocupa exclusiv de minorii ucraineni neînsoțiți. 

Anunțul a fost făcut de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții, Elena Tudor, la finalul unei întâlniri a premierului cu reprezentanții ONG-urilor și ai organismelor internaționale, pe tema gestionării situației refugiaților din Ucraina. 

La nivelul județului Bacău, grupul operativ s-a constituit prin dispoziția Directorului general nr. 1026/14.03.2022 și este alcătuit din: 
  • Coordonatorul grupului operativ - Director general adjunct al DGASPC Bacău 
  • Reprezentant al Inspectoratului Școlar al Județului Bacău Reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Bacău Reprezentant 
  • ONG – Fundația de Sprijin Comunitar Reprezentant 
  • ONG – S.O.S. Satele Copiilor 

Grupul operativ s-a constituit în baza prevederilor Ordinului 20360/3366/776/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Grupului operativ pentru minorii neînsoțiți. 

ANPDCA, cu sprijinul UNICEF a realizat o aplicație informatică (KidsUkraine) în care se vor raporta locurile disponibile din fiecare serviciu rezidențial de la nivelul fiecărui județ pentru copiii din Ucraina. Raportarea se face zilnic, iar datele sunt actualizate in timp real. 

Măsurile luate de DGASPC Bacău vin în sprijinul copiilor ucraineni refugiați, neînsoțiți și beneficiază de aceleași drepturi și primesc întreg sprijinul de care au nevoie în această etapă dramatică a vieții lor. https://kidsukraine.anpdca.ro/

Niciun comentariu