Breaking News

latest

S-a desfășurat a X-a ediție a competiției de șah, Cupa HobbyClub

În dată de 13 martie, în Bacău, a fost organizată în premieră o competiție de șah, pentru prima dată existând categoria pentru fete. Concurs...

În dată de 13 martie, în Bacău, a fost organizată în premieră o competiție de șah, pentru prima dată existând categoria pentru fete. Concursul a fost organizat de HobbyClub, o asociație fără scop patrimonial.

"Misiunea noastră este de a încuraja și stimula educația non-formală și de a sprijini copiii și tinerii să își urmeze pasiunea, de a învăța din plăcere și de a își dori să își depășească limitele, spre a excela." Aura Maxim, coordonator HobbyClub
"Prin organizarea unor concursuri, spectacole noi oferim un cadru copiilor să își arate talentul și punem o bază solidă pentru stima de sine." Aura Maxim, coordonator HobbyClub

Competiția de șah, Cupa HobbyClub ediția a X-a, a fost împărțită în 4 categorii: șahiști de performanță, avansați, începători și special, categoria pentru fete. Au fost înscriși jucători din orașul Bacău, Roman și Piatra Neamț.

Câștigătoarea competiției a fost Ilinca Deacu, o fetiță de 10 ani, care participă la cursurile de șah ale clubului de 3 ani.

Cele mai multe locuri de podium au fost obținute de copiii îndrumați de instructorul de șah, al HobbyClub, Ionuț Lazăr.


Premiile au fost oferite de Asociația Copii cu Aripi Frânte Bacău, prin Alexandra Apostol, vicepreședintele asociației. De asemenea, concursul s-a desfășurat cu sprijinul Acs Regional de șah Nord-Est Bacău, cu ajutorul domnului Lupușoru. 


Elevii din Bacău, care vor să contribuie la educația copiilor fără posibilități, se pot înscrie la HobbyClub, într-un program de voluntariat, unde se realizează brățări care sunt vândute. În urma acestor vânzări, banii sunt oferiți unui copil prin Bursa Hobby pentru a participa gratuit la activitățile clubului. 

Foto: HobbyClub

Niciun comentariu