Breaking News

latest

Atenție la meningită! O fetiță din Bacău a fost transferată de urgență la Iași, având meningită și covid-19.

Dr. Florin Roșu, apel la cetățeni, le recomandă ca de la debutul bolii să se prezinte la un medic pentru a primi tratament și nu a rămâne cu...Dr. Florin Roșu, apel la cetățeni, le recomandă ca de la debutul bolii să se prezinte la un medic pentru a primi tratament și nu a rămâne cu sechele, potrivit bzi.ro

 „Meningita este o boală tratabilă, vindecabilă şi asta se întâmplă în 98 la sută din cazuri. În cazul în care se ignora simptomele şi tratarea după ureche pot agrava prognosticul şi deveni astfel unul nefavorabil, intervenind chiar decesul. Sau pacientul poate rămâne cu sechele: pierderea auzului, dificiente de vorbire, sechele neuromusculare. Rugăm pacienţii să se informeze din surse medicale specializate şi să se prezinte imediat la medic în cazul în care prezintă simptome pentru a primi tratament în fazele incipiente ale bolii”, a conchis Florin Roșu.

O fetiță din Bacău a fost transferată de urgență la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind suspectă de meningită. 

Primul caz, cu antecedente de afecţiuni ale căii respiratorii superioare, cu faringită şi sinuzită. Este o fetiţă transferată de la Bacău prezentând cefalee, dureri de cap, greaţă, vărsături, fotofobie şi semne de iritaţii meningiala: rigiditate a cefei şi dureri la nivelul coloanei cervicale, fiind diagnosticată cu meningita acută. La admisia în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a ajuns în stare gravă, comatoasa cu răspuns doar la stimul dureros, respiraţie spontană neintubata şi stabilă hemodinamica. Din cauza statusului neurologic alternat, starea comatoasă, a fost admisă ATI, unde i s-a administrat tratamentul specific în vederea tratatarii afecţiunii cu antibiotic, echilibrare electrolitic şi un flux minimal de oxigen. În urma investigaţiilor suplimentare, pacienta a fost confirmată şi cu Covid-19. Întregul tablou clinic a determinat corpul medical a luat decizia să transfere pacienta de urgenţă la Spitalul Sf. Maria din Iaşi pentru continuarea tratamentului. În momentul transferului, fetiţa deschidea ochii la stimuli, ceea ce înseamnă că a înregistrat o ameliorare a statusului neurologic.

Niciun comentariu