Breaking News

latest

Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată de către o localnică de 51 de ani, despre faptul că, fiul său, de 21 de ani, a agresat-o fizic şi a provocat scandal la domiciliu.

Foto ilustrativa La data de 17 mai a.c, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată de către o localnică de 51 de ani, despre faptul că, fiu...

Foto ilustrativa


La data de 17 mai a.c, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată de către o localnică de 51 de ani, despre faptul că, fiul său, de 21 de ani, a agresat-o fizic şi a provocat scandal la domiciliu. Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit faptul că, tânărul locuieşte împreună cu mama sa, iar la data de 17 mai a.c., pe fondul unor neînţelegeri şi a consumului de băuturi alcoolice, acesta ar fi provocat scandal și ar fi amenințat-o. 

 
Împotriva tânărului, s-a emis ordin de protectie provizoriu pe o perioadă de 5 zile, polițiștii punându-i în vedere să păstreze o distanţă de 50 metri faţă de femeie şi de domiciliul acesteia. Totodată a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie şi ameninţare. 

 
La aceeași dată, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizaţi prin 112 , de către un bărbat de 44 de ani, din comuna Gura Văii, despre faptul că, fratele său de 41 de ani, a provocat scandal la domiciliul comun. Din cercetări s-a stabilit faptul că, cei doi frați locuiesc separat în cele două clădiri situate în curtea imobilului din comuna Gura Văii. 

În ziua de 17 mai a.c., pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cei doi fraţi a avut loc o altercaţie în urma căreia, bărbatul de 41 de ani l-ar fi lovit pe fratele său. Având în vedere prevederile Legii 217/2003, privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi a concluziilor rezultate în urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, a fost emis ordin de protecţie provizoriu faţă de cel în cauză, pentru o perioadă de 120 de ore, în care s-a dispus păstrarea unei distanţe de minim 10 metri faţă de persoana de 44 de ani. 

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie. Conflictele intrafamiliale sunt manifestate în mod special pe fondul consumului de alcool, dar şi pe fondul existenţei altor nemulţumiri. Conflictele pot degenera în violenţă domestică. Având în vedere prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice, în urma completării formularului de evaluare a riscului, în cazul în care se stabilește că există un risc iminent asupra vieţii şi integrităţii victimei, polițiștii procedează la emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva agresorului.

Niciun comentariu