Breaking News

latest

Primăria Bacău NU dorește amenajarea curții interioare de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău!

  Şcoala Gimnazială„ Miron Costin” este o şcoală de cartier, situată aproape de centrul oraşului Bacău, cu o vechime de 50 de ani, cotată pr...

 


Şcoala Gimnazială„ Miron Costin” este o şcoală de cartier, situată aproape de centrul oraşului Bacău, cu o vechime de 50 de ani, cotată printre primele 5 şcoli din oraşul Bacău, fapt datorat rezultatelor bune obţinute la formele de evaluare tradiţionale – olimpiade, Evaluări Naționale, renumelui cadrelor didactice cu care școala se identifică și care atrag populația școlară, managementului responsabil și orientat către dezvoltare, ca organizație care învață.În cadrul Școlii Gimnaziale „ Miron Costin” Bacău, s-a format un grup de sprijin pentru obiectivul numit "Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău are nevoie de amenajarea curții interioare". Scopul proiectului este - stimularea implicării cadrelor didactice, a copiilor şi a părinţilor în activităţi recreativ-instructive, învățând despre empatie, prietenie, încredere în sine, mentorat în activități de tip outdoor.

Inițiatorii își doresc:

Spațiul verde pe care dorim să-l amenajăm are o suprafață de 1500 m², este situat în curtea Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Bacău, este traversat de aleea principală de acces în școală. Terenul este proprietatea UAT Bacău, fiind în administrarea școlii pe perioadă nelimitată. Din chestionarele de satisfacție administrate de conducerea școlii beneficiarilor educaționali ai terenului, a reieșit dorința tuturor acestora (elevi, profesori, părinți) de a da spațiului verde din curtea școlii o înfățișare plăcută care să fie utilizată ca mediu de instruire pentru activitățile formale, dar și ca loc de desfășurare al activităților nonformale, atunci când vremea permite. Arborii existenți dau impresia unei mini-păduri insuficient valorificată ca spațiu educațional din lipsa unei minime dotări logistice, sigure, accesibile și propice acestui gen de activități.


 Inițiatorii spun că au fost abandonați de administrația publică locală!

Într-o primă fază am încercat să amenajăm spațiu noi ca unitate de învățământ împreună cu Asociația Părinților, dar din motive financiare și din cauză că am întâmpinat dificultăți în a colabora cu Administrația Publică Locală nu s-a reușit amenajarea în nici un fel a spațiului. De asemenea am încercat prin diferite proiecte cu ajutorul cărora am căuta sponsorizări, dar nici așa nu am reușit. În anul școlar trecut am încercat să amenajăm puțin spațiu cu câțiva paleți, pentru a face activități cu copii în aer liber, dar aceste mici amenajări nu au fost de durată. Așadar în ultimii 3 ani am tot încercat să valorificăm acest spațiu pentru a-l face cât mai plăcut copiilor pentru diferite activități, dar nu am reușit.

Niciun comentariu