Breaking News

latest

Artizanul autostrăzii A13 atenționează: Ați susținut A13 până nu se mai face!

Lucian Șova, fostul Ministru al Transporturilor atrage atenției asupra pericolului nerealizării obiectivului numit A13. Ați susținut A13 pân...


Lucian Șova, fostul Ministru al Transporturilor atrage atenției asupra pericolului nerealizării obiectivului numit A13.

Ați susținut A13 până nu se mai face. Sau o să se facă niciodată. Așa cum și A8 o să se facă până în 2030! Că are susținerea tuturor forțelor.

Recent, Search Corporation a cerut rezilierea contractului pentru proiectarea Autostrăzii Brașov-Bacău. Motivul invocat este lipsa fondurilor.

Astăzi a fost o nouă şedinţă de progres la CNAIR. Din păcate, proiectantul (Search Corporation) a transmis către CNAIR cererea de reziliere a contractului de SF + Proiectare pe A13. Din acest moment, singurul proiect aflat într-un stadiu avansat de maturizare şi care poate deveni realizabil în următoarele patru luni de zile (se vor obţine în premieră acordurile de Mediu pe sectoarele de munte) astfel încât în următorii ani să putem străpunge munţii din Moldova spre Ardeal, este autostrada Unirii A8, cu finalizare până în 2030, conform legii!”, a scris joi seară pe Facebook, Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Imediat după comunicatul celor de la CNAIR, Președintele PSD Bacău - Dragoș Benea, a transmis "nu e un capăt de țară rezilierea unui contract".

Nu e un capăt de țară rezilierea unui contract, cu atât mai puțin a contractului de proiectare de la autostrada A13 Bacău – Brașov, solicitată de Search Corporation: și centura Bacăului a pornit la drum tot cu o reziliere – a contractului adjudecat de o firmă turcă, în urma deciziei date de instanța de judecată. Ulterior, licitația a fost reluată, iar constructorul serios care a câștigat-o a finalizat șoseaua de centură înainte de termen.

Europarlamentarul PSD îl atacă şi pe fostul coleg de partid - Lucian Șova, uitând că împreună  au inițiat și promovat campania de partid "susțin A13", cu care au câștigat alegerile locale.

Grijuliului de la Bacău care, periodic, „moare” pe Facebook de grija A13 îi transmit că în ultima jumătate de an toți factorii decidenți pe acest proiect au avut întâlniri la fiecare două săptămâni, în format fizic sau on-line, inclusiv în Bacău unde cei de la Search au poposit, numitorul comun fiind efortul de a căuta o soluție de compromis care să împingă proiectul spre înainte. Dacă în 2018 sau 2019 Ministerul Transporturilor ar fi amendat legislația, așa cum Sorin Grindeanu a făcut-o în mai 2022, restul rămas de executat pe proiectarea A13 ar fi putut fi încredințat prin negociere directă – așa, suntem nevoiți să parcurgem iarăși o procedură de achiziție publică, cu tot cu avatarurile ei anevoioase. Dragos Benea

Niciun comentariu