Breaking News

latest

Elena Hărătău: Parlamentul şi Guvernul trebuie să transforme ziua învăţătorului într-o zi a mobilizării generale pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcolile româneşti.

Ziua de 5 iunie are o semnificaţie specială pentru învăţământul românesc, fiind ziua în care sunt aniversaţi îndrumătorii copiilor în proces...Ziua de 5 iunie are o semnificaţie specială pentru învăţământul românesc, fiind ziua în care sunt aniversaţi îndrumătorii copiilor în procesul complex al educaţiei şi formării. Pentru fiecare dintre cei mai mici, care au păşit pentru prima dată pe porţile şcolii, copii care s-au despărţit cu greutate de jucării, pentru a le înlocui cu manualele şcolare, prima întâlnire cu doamna învăţătoare sau domnul învăţător va rămâne de neuitat. 5 iunie este o zi importantă şi pentru autorităţi, de la cele locale, îndreptăţite şi obligate să asigure toate condiţiile optime pentru buna desfăşurare a actului de învăţământ, la responsabilii din Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi, nu în ultimul rând, la parlamentari, care au datoria de onoare de a se implica activ în susţinerea dezvoltării învăţământului şi, implicit, a dezvoltării armonioase a copiilor noştri. 

În opinia mea, Parlamentul şi Guvernul trebuie să transforme ziua învăţătorului într-o zi a mobilizării generale pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcolile româneşti. Este necesar să transformăm această zi într-una de analiză, în care să iniţiem strategii coerente referitoare la ceea ce mai avem de făcut în sistemul educaţional. Mă refer îndeosebi la elevii proveniţi din familii cu venituri reduse, a căror posibilitate de a frecventa şcoala sunt reduse, dar şi la cei aflaţi la distanţe mari de unităţile de învăţământ.

Îmi exprim încrederea că vom găsi resursele financiare necesare pentru îmbunătăţirea situaţiei generale a educaţiei naţionale, inclusiv prin accesarea de fonduri europene pentru modernizarea şcolilor şi creşterea gradului de participare a elevilor la procesul educaţional. Cu ocazia Zilei Învăţătorului, urez tuturor dascălilor din judeţul Bacău şi din toată ţara un sincer La Mulţi Ani, cu sănătate, putere de muncă şi inspiraţie în nobila lor misiune de a-i îndrepta pe copiii noştri pe drumul cunoaşterii! 

Profesorii, educatorii şi învăţătorii din România sunt aidoma apostolilor, fiind demni de respectul şi recunoştinţa noastră, a tuturor. Numiţi cândva „Cei bogaţi în lipsuri, în îndatoriri şi iubiri de moşie!”, învăţătorii sunt, de cele mai multe ori, primii părinţi ai copiilor, iar pentru acest fapt le mulţumesc din suflet şi îi asigur de toată preţuirea mea!

Comunicat!

Niciun comentariu