Breaking News

latest

Europarlamentarul Dragos Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și prefectul Lucian Bogdănel au fost primiți de Sfântul Părinte Papa Francisc, la Vatican!

Europarlamentarul Dragos Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și prefectul Lucian Bogdănel au efectuat o deplasa...Europarlamentarul Dragos Benea, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și prefectul Lucian Bogdănel au efectuat o deplasare în inima Italiei, pe 1 iunie. 

Președintele PSD Bacău a descris experiența de la Vatican:
La exact 3 ani distanță de la vizita apostolică efectuată în România de Papa Francisc, o delegație băcăuană - din rândurile căreia am făcut parte - a fost primită la Vatican de Sfântul Părinte, prilej cu care am rememorat ziua binecuvântată de 1 iunie 2019, când am participat - alături de familie, la Iaşi - la întâlnirea istorică pentru Moldova (organizată atunci la Palatul Culturii). 
Multe s-au schimbat sub imperiul pandemiei şi al războiului din Ucraina, însă - încet, dar sigur - lumea se reînvață cu o normalitate pe care o credeam pentru totdeauna pierdută. M-au copleşit grandoarea Vaticanului, dar mai ales bunătatea şi căldura sufletească emanate de un OM care, oricât de greu încercat ar fi de neajunsurile senectuții, arată că demnitatea rămâne una din trăsăturile fundamentale ale ființei omeneşti. 🎞 I-am oferit Sfântului Părinte albumul fotografic "Mărturisiri", conținând cele mai reprezentative imagini ale județului Bacău, însoțit de autograful Nadiei Comăneci, rugându-l totodată să binecuvânteze testamentul spiritual "El Jesuito" care, pentru mine şi familia mea, reprezintă - la propriu şi la figurat - cartea de căpătâi a ultimilor 8 ani. 
Iertarea, spune Papa Francisc în autobiografia amintită, înseamnă că "pentru ceea ce mi-ai făcut nu-ți voi răspunde cu aceeaşi monedă": totul "e trecut în balanța de câştiguri şi pierderi", iar eu ca individ "nu voi alimenta ranchiuna" şi discordia. În aceste cuvinte împăciuitoare, precum şi în formulele "Te rog", "Mulțumesc" şi "Iartă-mă" - pe care Papa Francisc ne-a conjurat să le folosim zi de zi, clipă de clipă - stă măreția acestui om carismatic care, sub inspirația Duhului Sfânt, reuşeşte să ajungă la țărmul fiecărei inimi, făcând-o să vibreze pe acordurile unui umanism din care vom avea întotdeauna ceva de învățat.
 

Niciun comentariu