Breaking News

latest

Un politician din Bacău propune un proiect de lege care prevede ca la examenul auto, pe scaunul din dreapta, să stea instructorul iar în spate, polițistul!

Cristian Paul Ichim este deputat de Bacău, ales deputat în circumscriptia electorala nr.4 BACĂU pe listele Alianţei USR PLUS. Acesta a depus...


Cristian Paul Ichim este deputat de Bacău, ales deputat în circumscriptia electorala nr.4 BACĂU pe listele Alianţei USR PLUS. Acesta a depus un proiect legislativ ambițios. 

Am depus, alături de colegii mei Anca Dragu și Cupşa Ioan, un proiect de lege prin care propun îmbunătățirea funcționării școlilor de șoferi, care au un rol esențial nu doar în pregătirea viitorilor șoferi, dar și în ceea ce privește siguranța rutieră. Cristian Ichim

Proiectul vine să îmbunătățească legislația actuală și să o cupleze la cea europeană. Dreptul de putea susține examenul pentru obținerea permisului de conducere oriunde în țară și prezența instructorului la examen, în partea dreaptă a șoferului, sunt câteva dintre noutățile propuse.

În primul rând, propunerea legislativă propune adaptarea legislației la realitatea existentă în România în sensul că separă desfășurarea pregătirii teoretice și a susținerii examenului teoretic de desfășurarea pregătirii practice și a susținerii examenului practic. 
În al doilea rând, propunerea legislativă prevede ca un instructor din cadrul școlii de conducători auto participă la examenul susținut de către un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, având un rol în cadrul comisiei de examinare. 
În al treilea rând, propunerea legislativă prevede ca examenul pentru obținerea permisului de conducere să poată fi susținut oriunde în țară.
Modificările propuse de deputat le vedem aplicate deja în majoritatea țărilor UE și urmăresc să creeze siguranță pentru cursanți și pentru școlile de șoferi și să descurajeze corupția.

Niciun comentariu