Breaking News

latest

Deputatul băcăuan - Cristian Ichim despre Senatorul Sebastian Cernic: "Nu faci nimic și te vaiți toată ziua"!

Deputatul băcăuan - Cristian Paul Ichim a luat atitudine față de instigarea Senatorului de Bacău - Sebastian Cernic.  "Impo...

Deputatul băcăuan - Cristian Paul Ichim a luat atitudine față de instigarea Senatorului de Bacău - Sebastian Cernic. 

"Impostura politică românească are două forme delirante. Prima a fost să spui că faci de toate fără să faci nimic și e practica tipică partidelor de tip PSD. A doua e cea în care nu faci nimic și te vaiți toată ziua că nu te lasă alții să faci ce ai promis. E inventată de câțiva dintre foștii mei colegi de la USR care au descoperit cu anxietate ca au fugit din restaurant cu o pălărie mult mai mare decât capul lor. 

Am citit cu stupoare în urmă cu câteva ore apelul disperat al senatorului USR de Bacău Sebastian Cernic de a face rost de bani pentru spitalul din urbea noastră. La prima vedere, e un apel legitim. Doar la prima vedere, pentru că în realitate domnul senator face ce scrie în fișa sa de partid: împroașcă pe toată lumea cu invective, îl perie pe primarul Viziteu și se victimizează leșinând la fiecare două fraze de indignare și de grijă pentru cetățeni. Îmi permit să vă explic cele trei greșeli fundamentale ale unui politician care nu pricepe ce se cere de la el, dar are suficientă lipsă de înțelegere a decenței încât să nu-i fie rușine cu ce zice. 

În primul rând, apelul e adresat parlamentarilor de Bacău care, în opinia domniei sale, ar trebui să îl încolțească pe ministrul Sănătății și să îi ia banii pentru spitalul poporului. Îmi e greu să înțeleg dacă domnia sa pricepe ce caută în Parlament sau e un naiv gata să treacă la trafic de influență pentru că e convins că face un lucru bun sau corect. Legea, care în România pare-se că e mereu interpretabilă, se respectă indiferent de emoțiile cetățenilor. Așa funcționează o societate care are în centru credința în lege. Când îți închipui că emoția ta îți permite să încalci legea și ești politician, ei bine, se cheamă că ești populist, iar domnul Cernic ar trebui să meargă la AUR. 

În al doilea rând, observ că USR Bacău și senatorul Cernic au descoperit că nu mai au bani. Sunt din nou uimit, pentru că mă așteptam că, atunci când promiți cetățenilor că vrei să administrezi un oraș sau o țară, te pricepi la proiecții bugetare, investiții si administrarea financiară a bugetului local. Să știți că banii de la buget nu vin și nu pleacă de pe o zi pe alta. Sau nu ar trebui să se întâmple așa ceva. Or, domnul senator ar trebui să cunoască lucrurile acestea, motiv pentru care îl bănuiesc din nou de populism și de servilism față de primarul Viziteu. Sunt convins că amândoi știau situația financiară în care se găsesc, dar au preferat să își acopere incompetența prin campanii de imagine. 

Vreau să subliniez că tonul postării domnului senator Cernic este inutil de inflamant, populist până la ultima virgulă și la fel de neplăcut ca cel al pesediștilor care vedeau dușmani imaginari peste tot. Nu vă împiedică nimeni să vă faceți treaba. Dacă vi se pare că sunteți în această situație, explicația este cu siguranță una singură: incompetența.  

Domnule Cernic, dacă vreți să faceți trafic de influență, vă informez că sunteți liber să-l faceți singur și deliberat. Nu trimiteți alți oameni să facă acest lucru în locul dumneavoastră. Știu că poziția pe care o aveți e obținută prin capul plecat și lustruit atent al pantofilor altor oameni. Dar aveți decența să vă asumați infracțiunile și să nu mai îndemnați pe alții să le facă. Modelul personal sau intern al organizațiilor în care vă găsiți nu trebuie replicat și în societate."

Acestă luare de poziție vine în contextul în care Senatorul - Sebastian Cernic a făcut un apel public îndreptat către parlamentarii de Bacău, apel care instiga băcăuanii să-i contacteze pe aleși să pună presiune pentru a nu scoate din PNRR Spitalul Municipal Bacău. (detalii aici) 
Comunicat! 

Niciun comentariu