Breaking News

latest

Un băcăuan fură de foame într-un magazin din Bacău. Filmat când fură orez și paste!

Nivelul sărăciei crește alarmant în ultima perioadă. Tot mai mulți oameni sunt în pragul sărăciei, nevoiți să recurgă la metode ilegale pent...


Nivelul sărăciei crește alarmant în ultima perioadă. Tot mai mulți oameni sunt în pragul sărăciei, nevoiți să recurgă la metode ilegale pentru a supraviețui. Așa este și cazul unui bătrân din mun. Bacău, client fidel al unui supermarket, care a fost filmat când fura alimente (orez și paste făinoase).

Reprezentanții magazinului au postat înregistrarea video de pe camerele de supraveghere ale supermarketului, pe rețeaua de socializare (Facebook), stârnind indignarea băcăuanilor. Mai mulți băcăuani au sărit să îl apare pe făptaș, motivând nivelul sărăciei din județul Bacău, nivelul de trai scăzut la nivel național, valul de scumpiri la alimentele de bază!

Preţurile alimentelor agricole au crescut cu 31% în 2021 şi vor mai creşte cu încă 23% în 2022 pe fondul unei majorări generale a costurilor asociate (combustibil, electricitate, îngrăşăminte), potrivit unei analize efectuate de specialiştii Allianz Trade. Producătorii de alimente şi băuturi din zona euro şi-au majorat deja preţurile, în medie, cu 14% de la începutul anului 2021, cele mai mari creşteri de preţ fiind la produsele obişnuite, inclusiv uleiuri şi grăsimi (+53%), făină (+28%) şi paste (+19%). În schimb, preţurile cu amănuntul la alimente s-au ajustat doar cu 6%, adică nici măcar jumătate din costurile majorate ale producătorilor de alimente nu au fost transferate de retaileri în preţul final.

Niciun comentariu