Breaking News

latest

Colonești are primul Centrul Comunitar Integrat din țară avizat de Ministerul Sănătății.

Certificatul a fost primit vineri de către reprezentanții autorităților locale în cadrul unei mese rotunde la care au participat...

Certificatul a fost primit vineri de către reprezentanții autorităților locale în cadrul unei mese rotunde la care au participat parteneri ai proiectului „România pentru fiecare copil. Asigurarea incluziunii sociale – ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili din România”. 

Centrul Comunitar Integrat Colonești, Bacău, este parte a acestui proiect, alături de alte centre care funcționează în comuna Corbasca (județul Bacău) și municipiile Moinești, Bacău și Brașov, beneficiind de un grant în valoare de 4,2 milioane de euro oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială.

România pentru fiecare copil este o inițiativă a UNICEF în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Primăria Moinești, Primăria Bacău, Primăria Colonești, Primăria Corbasca și Primăria Brașov, Direcția de Asistență Socială Bacău, Direcția de Asistență Socială Brașov și Direcția de Asistență Socială Moinești, și implementat în perioada iunie 2021-decembrie 2023.

Centrele Comunitare Integrate aduc laolaltă servicii de bază oferite de echipa comunitară - asistentul social, asistentul medical comunitar și consilierul școlar- și servicii specializate, oferite de profesioniști din diferite domenii, în funcție de nevoile comunităților: medic, logoped, psiholog, kinetoterapeut.


Niciun comentariu