Breaking News

latest

Primarul Orașului Darmanesti reacționează la acuzele Prefectului!

Ca drept la replică faţă de declaratia prefectului judetului Bacau, publicată de ziarul Desteptarea, UAT Oras Darmanesti face următoarele pr...
Ca drept la replică faţă de declaratia prefectului judetului Bacau, publicată de ziarul Desteptarea, UAT Oras Darmanesti face următoarele precizari: 

  • Constatam cu profund regret dezinformarea prefectului judetului Bacau de catre managementul SC CRAB SA privind implementarea proiectului de investitii ”Reabilitarea aductiunii de apa bruta de la Lacul Poiana Uzului la statia de tratare Caraboaia”. 
  • Traseul apartinand domeniului public, convenit de comun acord pentru implementarea proiectului și aprobat prin HCL 37/29.03.2018 nu a fost respectat de beneficiar, proiectant și consultant în cel putin 5 zone , modificand nejustificat traseul stabilit, fara acordul UAT Orasul Darmanesti, intervenind in mod abuziv pe terenuri apartinand persoanelor fizice sau domeniului privat al UAT Darmanesti. A se vedea anexele Grafice.
  • Cazul ”de la CRAB” este ilustrativ pentru modul defectuos și neprofesionist prin care managerul întelege să implementeze investitiile publice finantate din fonduri europene, incercand sa isi acopere incompetenta prin informatii denaturate care nu reflecta realitatea din teren, ducand in cele din urma la pierderea unor proiecte cu finantari externe de sute de milioane de euro. 
  • Uat Oras Darmanesti prin Serviciul Urbanism a sustinut cu celeritate toate solicitarile transmise de CRAB , furnizand informatii reale atat la momentul stabilirii traseului conductei de aductiune ,a adoptarii hotararilor Consiliului Local 37/29.03.2018 și nr.121/13.11.2020, cat si la data eliberarii certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire. 
  • Recomandam prefectului jud. Bacau ”în cadrul grupului suport” pe care l-a constituit la nivelul Institutiei Prefectului sa gaseasca solutii pentru a debloca ”incompetenta” de care dă dovada managementul SC CRAB SA, eliminarea dezinformarii, a dezinteresului și a indolentei de care au dat dovada pana acum, reusind astfel să evite pe viitor lipsa alimentarii cu apa a sute de mii de cetateni din judetul Bacau. 
  • Ne manifestam ca si pana acum, totala sustinere si deschidere în vederea implementarii proiectului și solicitam autoritatilor competente verificarea modului in care beneficiarul, consultantul si proiectantul obiectivului de investitii mai sus menționat au respectat traseul stabilit prin HCL nr. 37/29.03.2018 și HCL nr.121/13.11.2020. 
  • La momentul prezentului comunicat obiectivul de investitii nu este blocat, constructorul cu sprijinul UAT Oras Darmanesti executa lucrari de montare a conductei pentru noua aductiune. 

 Primarul Orașului Dărmănești, Ing. Toma CONSTANTIN

Niciun comentariu