Breaking News

latest

Hipermarketul Kaufland din zona Milcov a făcut primul pas spre autonomie energetică.

Hipermarketul Kaufland din zona Milcov a făcut primul pas spre autonomie energetică. Soluția aleasă a fost montarea panourilor f...

Hipermarketul Kaufland din zona Milcov a făcut primul pas spre autonomie energetică. Soluția aleasă a fost montarea panourilor fotovoltaice pe magazin!


Primele hipermarketuri pe acoperișurile cărora s-au instalat deja sisteme fotovoltaice sunt Kaufland București Militari și Kaufland Focșani (Mărășești), unde peste 1000 de panouri fotovoltaice au fost montate și produc împreună, anual, 639,8 MWh. În total, acestea vor contribui la reducerea cu peste 300 de tone a emisiilor de dioxid de carbon. 

Kaufland România, una dintre cele mai sustenabile companii din România, anunță o investiție majoră în energie regenerabilă și începe dotarea magazinelor și depozitelor din mai multe orașe din țară cu panouri fotovoltaice.

În primă etapă, compania va investi peste 1,5 milioane euro în dotarea primelor trei magazine și a unuia dintre cele două centre logistice cu peste 3700 de panouri fotovoltaice, ce vor genera energie verde și vor contribui la reducerea impactului asupra mediului, eliminând anual peste 10001 de tone de emisii de dioxid de carbon.

Primele panouri fotovoltaice ce vor ocupa o suprafață totală de aproximativ 12.8002 de metri pătrați vor fi amplasate atât la sol, cât și pe acoperișuri, pe trei magazine și un centru logistic. Capacitatea instalată poate produce aproximativ 2000 MWh/an.


Niciun comentariu