Breaking News

latest

Exclusiv: Cum se rezolvă un accident din curtea unei școli din Bacău. Părinții primesc bani să-și retragă plângerea!

La redacția noastră au ajuns mai multe date despre caz de intimidare clasic, practicat în tot mai multe unități de învățământ di...

La redacția noastră au ajuns mai multe date despre caz de intimidare clasic, practicat în tot mai multe unități de învățământ din Județul Bacău. 

Pe data de 22 septembrie 2022 a avut loc un incident în curtea școlii din Recea-Horgești. Un elev s-a accidentat în curtea școlii, pe terenul de sport aflat în construcție. Practic elevul s-a accidentat de o bară de metal lăsată nesemnalizată, un real pericol pentru orice copil! 

În urma acestui incident, elevul a avut nevoie de mai multe zile de spitalizare, tăindu-se foarte grav în zona feței. 

În urma acestui incident, părinții au fost deciși să ceară socoteală celor implicați, depunând o plângere. Imediat s-a sesizat Primarul Comunei Horgești, care cunoscând familia ca fiind una modestă, s-a oferit să plătească familia să-și retragă plângerea!

"Intrebati Inspectoratul de cazul din data de 22 septembrie de la scoala Recea-Horgesti. Copilul s-a accidentat in curtea scolii la terenul de sport aflat in constructie. Au fost inspectori la fata locului. Copilul a avut nevoie de multe zile de spitalizare. Copilul provine din familie modesta, din informatii primarul si firma au dat bani familiei pentru a nu depune plangere." Sursă

Am contactat mama copilului accidentat, aceasta a confirmat că s-a rezolvat situația, primind banii promiși de Primar și firma care executa lucrări la terenul de sport. În schimb, mama și-a retras plângerea!

“Ni s-au acoperit cheltuielile medicale de către primărie și firma care lucra în curtea școlii, iar noi am retras plângerea!“

Pe surse am aflat că această practică este des folosită la astfel de accidente, și în cazul de bullying de la Parincea s-ar fi oferit sume de bani pentru mușamalizarea cazului.

Niciun comentariu