Breaking News

latest

Execuție în CJSU Bacău. Prefectul Bogdănel a eliminat oponenții incomozi!

Foto facebook Componența Comitetului de Situații de Urgență din Bacău a suferit modificări drastice. Au fost eliminate mai multe...

Foto facebook

Componența Comitetului de Situații de Urgență din Bacău a suferit modificări drastice. Au fost eliminate mai multe instituții cu rol de membrii sau consultanți. 

Foto Facebook


Evident că Prefectul a motivat această decizie prin:

Concret, am înjumătățit numărul membrilor prezenți în CJSU, modificând – totodată – mai multe articole din Regulament, în sensul simplificării modului în care sunt luate deciziile și responsabilizării Grupurilor Suport, în condițiile în care hotărârile date de Comitet se fundamentează – în principal – pe notele de constatare/procesele verbale și soluțiile tehnice avansate de aceste grupuri (constituite pe baza prevederilor HG nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc). Lucian Bogdănel
Pe surse aflăm că ar fi vorba de o răzbunare la mijloc, actualul Prefect ar fi avut păreri contrare în CJSU, tot mai multe instituții ar fi acționat contrar propunerilor Prefectului, păreri și propuneri obiective care se distanțau de interesele de partid ale ocupantului funcției de prefect.

Astfel, prin ordinul prefectului nr 89/26.02.2023, instituțiile (a se înțelege oamenii care reprezentau aceste instituții) eliminate sunt:

 1. - Subprefectul Jitaru (aici este de menționat că s-a introdus un rol, poate participa doar subprefectul care are "însărcinare" de la prefect)
 2. - Prim adjunct Inspectoratul pentru situații de urgență a județului Bacău 
 3. - Șef centru - Centrul Zonal de pregătire de protecție civilă Bacău
 4. - Șef unitate - SRI
 5. - Director Oficiul de Cadastru
 6. - Comisar șef - Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Bacău.
 7. - Director General - Casa de asigurări de sănătate Bacău
 8. - Director General - CRAB
 9. - Director Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bacău
 10. - Director Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare - Filiala Bacău
 11. - Șef Administrație - Administrația Județeana a Finanțelor Publice
 12. - Șef ARR
 13. - Director Agenția Județeană pentru Plăți

Membrii reprezentând companiile private de utilități au fost mutați la categoria consultanți. S-a introdus o nouă categorie de consultați cu caracter permanent, urmată de o altă categorie de consultanți (probabil simpli). Dar s-a avut grijă să se introducă un membru - vicepreședinte CJ Bacău!

S-a redus numărul consultanților. La purtători de cuvânt s-a scos șef serviciu Instituția Prefectului - Serviciul de Comunicare si Situații de Urgență Bacău cu consilier Departamentul de Informare, Relații Publice, Secretariat, Arhivare (un fel de consilier bun la toate). 

Tot mai multe surse din interiorul Instituției Prefectului afirmă că Prefectura s-a politizat extrem în ultima perioadă, ba chiar ar exista un plan de consolidare politică. Nu este de mirare nici că aceste modificări ce au legătură cu Instituția Prefectului Bacău nu apar pe pagina oficială a instituției, acestea apar pe pagina personală a ocupantului funcției de prefect!

Niciun comentariu