Breaking News

latest

O profesoară din Sascut a construit un solar de 400 mp. Un rai floral de 15.000 plante!

Cu doar 3.000 de euro, o profesoară din Sascut a început afacerea vieții! M. Grigoraș, inginer horticol, absolventă a Facultății de Horticul...Cu doar 3.000 de euro, o profesoară din Sascut a început afacerea vieții!

M. Grigoraș, inginer horticol, absolventă a Facultății de Horticultură din Iași și cadru didactic în județul Bacău, este în plină activitate. A investit aproximativ 3.000 € din fonduri proprii, transformând solarul de acasă într-un adevărat rai floral, ce inundă cu frumusețea culorilor și parfumul florilor. 


În toamna anului trecut, a început activitatea prin înființarea culturilor floricole bienale-Viola x wittrockiana, Bellis sp. și Myosotis sp., având în prezent un total de 15.000 plante, urmând ca în perioada imediat următoare să înceapă înființarea culturilor de flori anuale. Dorința ei este să cultive specii de Tagetes, Antirrhinum, Salvia, Begonia, Petunia, Catharanthus, Senecio și Pelargonium.


Are mii de flori pe care le transformă în cele mai frumoase cadouri în luna mărțișorului. Procesul de creștere și îngrijire a plantelor necesită multă muncă și atenție. În paralel, tânăra se ocupă și de plantele care vor orna terasele și grădinile partenerilor.

M. Grigoraș este și preoteasă, fiind soția părintelui protopop Alexandru Grigoraș!


Niciun comentariu