Breaking News

latest

Se pregătesc proteste. Lanț uman în jurul crucilor eroilor români!

Decizie: crucile de beton ridicate pentru soldații români din Cimitirul Valea Uzului trebuie înlăturate Curtea de Apel Bacău a d...

Decizie: crucile de beton ridicate pentru soldații români din Cimitirul Valea Uzului trebuie înlăturate

Curtea de Apel Bacău a decis vineri că recursul intentat într-unul dintre procesele cu privire la cimitirul militar din Valea Uzului este nefondat, astfel că instanţa a confirmat sentinţa din prima instanţă, care este favorabilă localităţii Sânmartin.

Un rezumat al sentinţei din cea de-a doua instanţă a fost publicat vineri pe portalul instanţelor de judecată din România. Potrivit acestuia, recursul a fost nefondat, astfel că sentinţa din prima instanţă devină definitivă. Aceasta a fost pronunţată în urmă cu exact un an şi anulează autorizaţia de construire emisă pentru amenajarea parcelei româneşti din cimitir, dispunând totodată demolarea lucrărilor executate în mod ilegal.

Situația i-a revoltat pe cei mai mulți localnici dar și activiști, aceștia au declarat că vor apăra cinstea eroilor români cu prețul vieții lor. În acest sens, se pregătește un protest de amploare, un lanț uman în jurul crucilor eroilor români!

Un activist ne-a declarat:

“Păzim crucile eroilor români în fiecare zi, să nu încerce nimeni să dărâme vre-o cruce că nu va ieși bine. Ei cu politica și justiția lor, noi cu istoria și iubirea de patrie". 


Niciun comentariu