Breaking News

latest

Comuna din Județul Bacău unde se fac măsurători cadastrale gratuite cu ajutorul dronelor!

Este vorba despre comuna Strugari din Bacău, o localitate modestă, cu puțin peste 2.500 de locuitori. Aici autorităţile au reușit să asigure...
Este vorba despre comuna Strugari din Bacău, o localitate modestă, cu puțin peste 2.500 de locuitori. Aici autorităţile au reușit să asigure servicii cadastrale gratuite cetățenilor. Comuna nu este departe de tehnologie, fiind făcute și alte investiții moderne precum panouri fotovoltaice pe școala gimnazială sau iluminat stradal solar prin panouri fotovoltaice cu LED. Localnicii sunt bucuroși că beneficiază de servicii gratuite, dar și inteligente, potrivit antena 3 CNN.


Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) derulează lucrări de înregistrare a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, pe o suprafață de aproximativ șapte milioane de hectare, în 2.429 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Numai în 2022, ANCPI a eliberat peste 420.000 de noi cărți funciare. Finanțarea este asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Niciun comentariu