Breaking News

latest

EXCLUSIV: FILAJ în școlile din Bacău? Secția 2 de Poliție ar fi verificat prezența profesorilor de serviciu în școli!

Bună ziua Bacău a aflat pe surse despre o acțiune a secției 2 de poliție din Bacău în unitățile școlare din județul Bacău, pentru a verifica...


Bună ziua Bacău a aflat pe surse despre o acțiune a secției 2 de poliție din Bacău în unitățile școlare din județul Bacău, pentru a verifica prezența/absența profesorilor de serviciu în unitățile școlare. Activitatea ar fi fost motivată de înmulțirea cazurilor de agresiune în școli, extinderea fenomenului de bullying.

Conform prevederilor de la art. 47 din R.O.F.U.I.P, prezența profesorilor de serviciu putând contribui la menținerea unui climat de ordine și disciplină în unitățile de învățământ!

În urma acțiunii polițiștilor de la secția 2, aceștia ar fi constatat că în multe unități școlare din județul Bacău lipseau profesorii de serviciu. Polițiștii au întocmit o listă cu acele unități școlare și au trimis o adresă către Inspectoratul Școlar Județean Bacău pentru informare!
Pe surse aflăm că această acțiune a polițiștilor de la secția 2 ar fi contestată de reprezentanții unor unități școlare, în sensul în care agenții de poliție nu ar mai fi trecut prin acele unități școlare de luni bune!

Bună ziua Bacău a contactat mai mulți directori de școli pentru a confirma acțiunea agenților:

Eu nu am văzut un agent de poliție în școală de multă vreme, nu știu cum au constatat ei că în unitatea noastră nu am avut profesori de serviciu! Director

Nu se știe exact care a fost scopul acestei acțiuni, dacă a fost o acțiune la vedere sau una sub acoperire (cu agenți în civil), dacă era necesară o astfel de acțiune de filaj în unitățile școlare locale!

Vom afla curând!

Niciun comentariu