Breaking News

latest

VIDEO: Bătrână sedată și legată de pat la Spitalul Judeţean Bacău.

Caz incredibil la Bacău. Aparținătorii unei bătrâne din Județul Bacău susțin că au dus bătrâna pentru internare la spitalul jude...

Caz incredibil la Bacău. Aparținătorii unei bătrâne din Județul Bacău susțin că au dus bătrâna pentru internare la spitalul județean Bacău, pe data de 01.03.223, din cauza anemiei, și au aflat cu stupoare că bătrâna a fost internată la psihiatrie.

Aparținătorii spun că bătrâna avea nevoie de sânge, circulația sângelui fiind slabă, știau că trebuie să se ocupe de donare de sânge, deja erau pregătiți (de luni, 06.03) să vină la donare. 

Azi, 03.03.2023, bătrâna a fost scoasă pe semnătură de aparținători, mai mult legumă, mult mai rău decât era la internare, după cum spun aparținătorii. Aceștia acuză faptul că bătrâna a fost internată la psihiatrie fără știința lor, nefiind nevoie, femeia fiind sănătoasă din punct de vedere psihic și emoțional.
 
Sursa: ANTENA 3 CNN


Pacienta este conștientă, a discutat telefonic cu un ziarist Bună ziua Bacău, a confirmat că a fost sedată și legată de pat pe secția Psihiatrie a Spitalului Județean Bacău. 


Aparținătorii sunt disperați, sunt sub stare de șoc, bătrâna externată este acum și fără tratament, fără un diagnostic, cu aceleași probleme ca la internare, ba chiar la prima vedere este mult mai rău. Nu știu ce să facă cu ea, nici nu vor să fie traumatizată la spital!

"Soacra nu se simte bine, este sub efectul tratamentului de sedare, tremură, arată mult mai rău decât atunci când am internat-o!" Aparținător

Am contactat reprezentanții SJU Bacău:

Pacienta despre care este vorba în acest articol s-a internat în data de 01.03.3023 prin serviciul de urgență cu un sindrom anemic sever, Hgb 5,4 g/dl. Pacienta a fost transfuzata cu 2 unități concentrat eritrocitar pentru corectarea anemiei, fiind programată la explorări endoscopice pentru stabilirea diagnosticului. În cursul nopții de 02.03.2023, pacienta a prezentat un sindrom psihotic sever, în contextul patologiei psihiatrice asociate, (nu cunoaștem cu exactitate daca pacienta urma tratamentul recomandat de medicii de la psihiatrie). S-a constituit un consult multidisciplinar format din medicul de gardă de la medicină internă, medicul de la neurologie și medicul de la psihiatrie, în urma căruia s-a decis că aceasta trebuie transferată la psihiatrie, după ce anemia a fost corectată, pacienta având hgb 7,1 g/dl , pentru reevaluare psihologică necesară în continuarea explorărilor endoscopice. Familia a ținut permanent legătura telefonic cu medicul de gardă, li s-a explicat necesitatea contenției bratelor, cu mijloace nontraumatice, pe perioada transfuziei, respectându-se procedura destinată în acest scop, pentru siguranța actului medical și al pacientei. Familia a decis să externeze pacienta la cerere din secția psihiatrie asumându-și toate riscurile și implicit întreruperea continuării explorărilor pentru un diagnostic și tratament de specialitate. Purtător de cuvânt SJU Bacău

Niciun comentariu