Breaking News

latest

Fost șef al DNA Bacău, trimis în judecată pentru influențarea declarațiilor!

Neculai Manea ajuns inculpat într-un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și influențarea declar...

Neculai Manea ajuns inculpat într-un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și influențarea declarațiilor, scrie atitudineadeneamt.ro

”În baza art. 346, alin. 2 C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 704/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacau, a administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală privind pe inculpatul Nuţu Manea Neculai cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art.336 alin. 1 din Cod penal şi influenţarea declaraţiilor prevăzută de art. 272 alin.1 din codul penal. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Nuţu Manea Neculai. Prezenta încheiere se va comunica inculpatului si Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău. În baza art. 275 alin. 3 cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 04.04.2023”, a decis instanța."

Dosarul s-a ”îmbogățit” cu încă o infracțiune gravă mai cu seamă pentru un fost procuror. Conform Codului Penal ”Încercarea de a determina sau determinarea unei persoane, indiferent de calitatea acesteia, prin corupere, prin constrângere ori prin altă faptă cu efect vădit intimidant, săvârşită asupra sa ori asupra unui membru de familie al acesteia, să nu sesizeze organele de urmărire penală, să nu dea declaraţii, să îşi retragă declaraţiile, să dea declaraţii mincinoase ori să nu prezinte probe, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă actul de intimidare sau corupere constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni”.

De numele fostului șef al DNA Bacău se leagă mai multe controverse. În anul 2007 acesta chefuia cu comisarul Ioan Ouatu (implicat în diverse scaldaluri de corupție). 

Niciun comentariu