Breaking News

latest

EXCLUSIV: Școala din Bacău care și-a montat camere video de 55.000 lei. Achiziție în atenția DNA Bacău!

Procurorii DNA efectuează, percheziții în șase locații din Bacău, instituții publice și domiciliile unor persoane, într-un dosar...

Procurorii DNA efectuează, percheziții în șase locații din Bacău, instituții publice și domiciliile unor persoane, într-un dosar amplu care a fost deschis în contextul încheierii unor contracte de achiziţii publice. DNA susține că faptele ar fi avut loc în perioada 2022-2023, iar achizițiile care fac obiectul anchetei sunt mai mult decât dubioase.

Pe surse aflăm că o firmă aparținând unui funcționar public, a câștigat nenumărate contracte cu instituțiile statului, contracte care s-au dovedit a fi păguboase pentru stat.

Bzbc.ro a reușit să afle câteva date despre aceste contracte dubioase:
1. La Spitalul TBC Bacău s-a vândut un software cu peste 100.000 de lei (la suprapreț).

2. La Caminul de bătrâni Bacău au fost încheiate contracte cu prețuri umflate. 

3. La SMUP s-au achiziționat detergenți de peste 20.000 de lei.

4. La Școala Platon Bacău - achiziție de camere video și accesorii de aproximativ 60.000 de lei.

Prejudiciul calculat de procurori este de peste 1.000.000 de lei, dar este o sumă provizorie, se estimează o pagubă de aprox 2.000.000 de lei!

Pe surse aflăm că firma în cauză nu este singura implicată în afaceri dubioase și păguboase cu instituțiile statului. O firmă aparținând unui Primar Psd Bacău, furnizează multor școli din Bacău produse și preparate la suprapreț și de o calitate dubioasă. 

Revenim!

Niciun comentariu